Ja totisesti aivan unohdin mainita, että sain vihdoin ja viimein (asia on ollut mielessä jo viisi vuotta) erottua kirkosta! Se on vain pitkittynyt ja pitkittynyt, sillä asiaan perehtymättömänä olen kuvitellut toimituksen sisältävän ikävää paperien täyttelyä ja muuta mukavaa, mutta nykyään sen voi tehdä netissä. Muutama simppeli tieto itsestäni, klikkaus ja homma oli siinä. Tänään saapui varmistus maistraatista.

Minulla on ollut valtavat omatunnontuskat siitä, että papereissani sanotaan minun olevan ev.lut, vaikken koskaan ole ollut erityisen uskonnollinen. Pitkään pidin sen kurissa ajattelemalla kirkon tekemää hyväntekeväisyystyötä, mutta sekin prosenttimäärä verrattuna kirkollisveroon on niin pieni, että se on yhtä tyhjän kanssa. Sen rahan voin käyttää suoraan pelkkään hyväntekeväisyyteen ja valita itse haluamani kohteen.

Ensi vuonna minun ei siis tarvitse surra kolikoita, joita syynään punaisen ristin ja muiden järjestöjen lipastoihin, sillä voin ajatela sen olevan vain kirkollisverojeni tuhlausta itse valitsemaani kohteeseen. Tai käyttää sen tavalla, jonka tiedän konkreettisesti auttavan ilman, että niistä rahoista penniäkään (senttiä, kultapieni) menee minnekkään muualle kuin sinne, minne ne haluan.

Taas on yksi syntinen sielu saanut tiketin ikuiseen kadotukseen *naurua* Aika ironista sinänsä, sillä vuosi vuodelta arvostan enemmän ja enemmän kristinuskoa. Kohta varmaan luovutan säästöni suoraan kirkon käyttöön =)