Olen nähnyt valtavasti unia viimeaikoina. Herätessä tunnen kulkeneeni ruumiillani ne matkat, joita unissani  mieleni on matkannut.

Yhdessä unessa olin matkalla ystäväni luokse kuultuani tämän siskon joutuneen onnettomuuteen. Matkalla tapasin joukon nuoria, jotka kertoivat ystäväni siskon kuolleen kun hän oli taluttamassa koiraa alas rappusista ja amerikkalainen turisti oli syöksynyt tämän jalkojen välistä kaataen hänet.
  Surusta suunnitani kiirehdin ystäväni luokse lohduttamaan tätä, mutta saapuessani paikalle, ystäväni oli kovin hyväntuulinen ja kertoi kuulleensa siskonsa onnettomuudesta, muttei tiennyt sen tarkemmin, mitä oli tapahtunut.
  En uskaltanut kertoa hänelle, mitä olin kuullut, sillä en tiennyt oliko se kuitenkaan totta, enkä halunnut turhaan aiheuttaa ystävälleni huolta.

Toisessa unessa kävelin joidenkin ihmisten kanssa historiallisessa luolastossa, joka oli rakennettu kotikaupunkini alapuolelle (liittynee varmaan jotenkin siellä sijaitseviin syviin louhoksiin). Se oli ilmeisesti jonkinlainen turistikohde ja valaistu soihduin. Minulla oli pieni koira, jonka olin pukenut nuoremman lapseni toppapukuun ja kannoin sitä sylissä naureskellen muille miten suloinen se on.
  Saavuimme suurelle maanalaiselle järvelle, jonka ylitti pitkä silta. Jäimme yhden ihmisen ja koiran kanssa jälkeen ihailemaan paikkaa muiden jatkaessa matkaa.
  Sillan alkupäässä seisoi nuori mustiin pukeutunut ja tummasti meikattu tyttö, joka katsoi meitä paheksuvasti.
  Ihailimme ystäväni kanssa kirkasta vettä ja sen pohjan mosaiikkikuviointia, johon oli kuvattu armeija ja veneitä, ilmeisesti kyse oli merenkävijöistä. Sillan molemmilla puolilla ja järven pohjassa oli myös erilaisia historiallisia esineitä, kuten laivan lyhtyjä ja kilpiä ja aarrearkkuja.
  Sillalla seisova tyttö huusi meille "teidän koiranne aikoo tehdä itsemurhan", ja huomasimme koiran pomppivan takajaloillaan syvässä vedessä. Nappasin sen sillalta syliini ja puristin sen itkien itseäni vasten. Kiittelin vuolaasti tyttöä ja lähdin kulkemaan hänen kanssaan ystäväni kadottua jonnekin.
  Menimme hänen kotitaloonsa, joka oli myös maan alla. Hänen äitinsa oli kotona (hän oli lempeän näköinen nainen, jolla oli pitkät ruskeat hiukset), joten linnouttauduimme peseytymään vessaan. Tyttö oli ottanut paidan pois, hänellä oli valkoinen iho ja valkeat tissit, joita koitin varovasti.
  Sitten uni hypähtää eteenpäin, olen muuttunut mieheksi, seurustelen samaisen tytön kanssa, mutta olemme joutuneet riitoihin. Kävelen kauppaan, otan mukaani joitakin tavaroita ja menen kassalle, vaikka tiedän, ettei minulla ole rahaa. Kerrottuani sen kassan miespuoliselle myyjälle, tämä kertoo, että voin maksaa ostokseni myöhemmin. Hän kuitenkin vaihtaa alkuperäiset tavarani toisiin, ja antaa kurkkuni sijasta minulle kesäkurpitsan, mutten kehtaa mainita asiasta. Kiitän vilpittömästi miestä, otan tavarani ja lähden.
  Käveltyäni jonkun matkaa, taskussani alkaa soida. Otan äsken saamani kuitin taskustani ja huomaan sen sisällä olevan ohuen puhelimen. Ihailen kauppojen nykytekniikkaa, avaan taitetun kuitin ja vastaan. Siellä on naismyyjä, joka pyytää minua joihinkin bileisiin. Epäröin, mutta kieltäydyn lopulta, sillä haluan päästä tyttöystäväni luokse sopimaan...

Tämänöisessä unessa asuin kummallisessa talossa. Ystäväni oli luonani pienen tyttölapsensa kanssa ja olimme lähdössä jonnekin.