(Tuli huono omatunto, kun päivittelyt ovat jääneet väliin. Niinpä tässä tiedonmuru minusta, ja voin hetkeksi lakata potemasta huonoa omatuntoa, kun olen niin pirun laiska (tai tylsä, eihän minulla sinänsä mitään kerrottavaa koskaan ole.))

En usko jumaliin, mutta pidän uskontoja hyvin tarpeellisina, ellen jopa välttämättöminä ihmisrodun etiikantajun kehitykselle. Rakastan raamattua, itseltäni löytyy niitä kolme kappaletta, sekä useita sitä käsitteleviä teoksia. On harmi, että niin harvat viitsivät perehtyä sen tutkimiseen, minusta se on historiallisena teoksena vertaansa vailla. Loputtoman mielenkiintoinen ja aina uusia ajatuksia herättävä. Voisin tuhlata koko loppuelämäni pohtimalla sen sisältämiä sananlaskuja ja vertauksia. Se sisältää viisautta, joka on myös uskonnottoman saavutettavissa ja ateistikin voi saada niistä rauhaa. Sen jokaisessa sivussa on asioita, joissa riittää pohtimista, miltei jokainen lause sisältää älyllisen haasteen. Jos yhden esineen saisin mukaani autiolle saarelle, se olisi ehdottomasti raamattu.

Huoh, sainpas taakan sydämeltäni. Olen tullut ulos kaapista ja tästä lähin minut tunnettakoon tyttönä, joka rakastaa raamattua! = D = D = D